Linnen hoeslaken

Bekijk hieronder alle linnen hoeslakens van Sono Divino. Een hoeslaken van linnen is hypoallergeen, vocht absorberend en geschikt voor in de zomer én winter. Maak jouw linnen dekbedovertrek (set) compleet met een premium (stonewashed) hoeslaken. Alle hoeslakens zijn gemaakt van 100% linnen, handgeweven en worden gratis bij jou thuis bezorgd.

Filters

Toont alle 9 resultaten

Hoeslakens van 100% linnen

De premium linnen hoeslakens van Sono Divino staan voor een optimaal slaapgenot. Al onze hoeslakens van linnen worden onder de beste omstandigheden en op een duurzame manier geproduceerd. Linnen is verkrijgbaar in verschillende grammen per vierkante meter. Hoe hoger het getal, des te hoger de kwaliteit. Het linnen van Sono Divino bevat 168gr/m2. Geniet van kwalitatief en duurzaam linnen. Wist je dat linnen wel tot 3 keer zo lang mee gaat als katoen? Daarnaast is het hypoallergeen en vocht absorberend. Erg handig wanneer je snel allergisch bent of veel transpireert.

Stonewashed linnen hoeslakens

Alle bovenstaande artikelen zijn hoeslakens van gewassen linnen. Deze geliefde eigenschap zorgt voor een luxe uitstraling in jouw slaapkamer. De linnen hoeslakens worden geproduceerd en gewassen in Europa. Daarnaast zijn al onze producten zijn gecertificeerd met het Oeko-tex standard 100 keurmerk. Dit geeft jouw garanties ten aanzien van je gezondheid. Oekoe-tex test de hoeslakens op schadelijke stoffen.

Wat is gewassen linnen?

Gewassen linnen zegt enkel iets over het uiterlijk van het product. Het geeft een versleten en authentieke uitstraling. Op dit moment zijn gewassen linnen hoeslakens erg populair in Nederland. Je komt gewassen linnen vaak tegen in hotels. Naast dat het een luxe uitstraling heeft is het ook vele malen sterker dan katoen. Linnen hoeslakens zijn relatief gezien duurder, maar gaan ook langer mee waardoor je er langer plezier van hebt. De prijs per nacht van linnen hoeslakens ligt hierdoor lager dan andere textielsoorten.

Verkrijgbaar in alle gangbare afmetingen

Alle linnen hoeslakens zijn verkrijgbaar in de gangbare (Europese) afmetingen.

De volgende afmetingen zijn bij ons verkrijgbaar:

 • Linnen hoeslaken 90×200×20 cm
 • Linnen hoeslaken 160×200×20 cm
 • Linnen hoeslaken 180×200×20 cm
 • Linnen hoeslaken 200x200x20 cm

De voordelen van een linnen hoeslaken

 • Ademende stof
  Linnen stof ademt. En dat is erg prettig wanneer je (veel) transpireert in je slaap. Het materiaal absorbeert veel vocht zonder dat de stof zelf vochtig wordt. Daarnaast voelt het in de winter warm aan en in de zomer koelt het heerlijk.
 • Hypoallergeen
  Het materiaal is hypoallergeen, waardoor beestjes zoals huisstofmijt hier geen kans krijgen. Dit maakt het erg geschikt voor mensen die allergisch zijn.
 • Luxe uitstraling
  Geef jouw slaapkamer een luxe uitstraling met linnen beddengoed. En niet alleen de uitstraling, maar ook de stof voelt zeer luxe aan. Vele hotels maken gebruik van linnen beddengoed.
 • Sterker dan katoen
  Linnen is tot wel 3 keer zo sterk als katoen. Hierdoor kun jij langer genieten van jouw beddengoed en slijt het minder snel.
 • Duurzame productie
  De productie van linnen is erg duurzaam.  Linnen wordt gemaakt uit de vezels van de vlasplant. De vlasplant heeft weinig water en bestrijdingsmiddelen nodig. Dit maakt de productie van linnen zeer milieuvriendelijk. Daarnaast is linnen biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Al onze producten zijn gecertificeerd met het Oeko-tex standard 100 keurmerk, dat jou garanties geeft ten aanzien van gezondheid. Oeko-tex test het beddengoed op schadelijke stoffen. Als beddengoed het keurmerk krijgt, dan bevat het geen schadelijke stoffen. Beter voor je huid en gezondheid dus. Vind jij duurzaamheid belangrijk? Kies dan voor gecertificeerd beddengoed!