100% puur linnen

 Handgeweven

 Gratis verzending

 Duurzame keuze

Waarom linnen beddengoed?

Van beroemdheden tot 5-sterrenhotels, linnen beddengoed wordt over het algemeen beschouwd als luxe. Waarom kiezen zo veel consumenten tegenwoordig voor linnen lakens, linnen kussenslopen of een linnen dekbedovertrek? Linnen wordt op een zeer duurzame manier geproduceerd. Daarnaast bevat de vlasplant (het linnen) veel voordelen wat uw nachtrust ten goede komt.

Wij hebben de meest gekozen redenen samengevoegd tot een top 10 waarom consumenten kiezen voor linnen beddengoed.

10 redenen om voor linnen beddengoed te kiezen

Wat zijn de voordelen van linnen beddengoed?

  1. Linnen beddengoed is perfect voor een goede nachtrust. Het beddengoed is antibacterieel, ventileert in de zomer en winter en is daarnaast anti-allergisch. Hierdoor is het geschikt voor mensen met huidziekten of met een gevoelige huid, maar ook voor kinderen en baby’s.
  2. De structuur van linnen beddengoed is microscopisch klein. Hierdoor heeft het een subtiel en masserend effect op de huid.
  3. Linnen stof staat bekend om het ademend vermogen. Daarnaast is het luchtdoorlatend en geleidt het warmte. Hierdoor blijft het beddengoed in de winter lekker warm en houdt het u in de zomer lekker koel. Linnen is bij uitstek het meest geschikte dekbed voor alle seizoenen. Dit helpt u voor een comfortabele nachtrust.
  4. Linnen kan tot 20% van het gewicht aan vocht absorberen voordat het nat begint aan te voelen. Uw lichaam blijft hierdoor fris en koel.
  5. Linnen lakens hebben een duidelijke, luxueuze textuur en een heerlijke zachtheid waardoor ze heerlijk aanvoelen om na een lange dag weer in te ontspannen. En bijkomend voordeel: ze worden nog zachter en soepeler met elke wasbeurt, waardoor ze beter worden met de leeftijd.
  6. Door de huid te helpen haar natuurlijke pH-balans te behouden, kan linnengoed helpen de huid te verzachten en te verzorgen terwijl u slaapt. Het is ook antistatisch wat het comfort van uw huid verhoogt.
  7. Een linnen laken stoot vuil af, waardoor deze stof perfect geschikt is voor zones met veel slijtage, zoals het bed.
  8. Linnen beddengoed is twee keer zo duurzaam als katoenen beddengoed en kan tientallen jaren meegaan. Dit maakt de kosten-per-gebruik verbazingwekkend laag en zorgt ervoor dat het kopen van linnengoed een goede investering is.
  9. Omdat alle verschillende onderdelen van een vlasplant worden gebruikt is linnen beddengoed een zeer milieuvriendelijke stof. De beste vezels worden gebruikt om linnen te produceren en de zaden worden geperst om lijnolie te maken voor vloerbedekkingen, zoals linoleum, en verf. Dit vermindert niet alleen het afval, maar vlas heeft ook geen irrigatie nodig, is biologisch afbreekbaar en is een hernieuwbare bron.
  10. Beddengoed en linnen dekbedovertrekken van zuiver vlaslinnen bezitten is een luxe waar we allemaal van kunnen genieten. Linnen beddengoed siert de meest stijlvolle kamers en is vaak te vinden in de huizen van stijlmakers, die houden van de natuurlijke charme en het uitgesproken doch eenvoudige uiterlijk.

Met zo veel goede kwaliteiten is het wel duidelijk waarom steeds meer mensen voor 100% linnen beddengoed kiezen. Nog niet ervaren met linnen? Probeer het dan snel uit en ervaar de voordelen.